Συμμετοχή του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης στην 1η Διεθνή Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ και Μεικτών Ομάδων Χορού (1st InternationalDanceFestivalDisability)
Καρδίτσα 18, 19 & 20 Μαΐου 2018

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π-Μ.Ε.Α Πολίχνης) του Δήμου Παύλου Μελά συμμετέχει στην 1η Διεθνή Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων Χορού που θα πραγματοποιηθεί στη Καρδίτσα στις 18, 19 & 20 Μαΐου 2018. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Σχολή Χορού «Δρυάδες εν Πλω» και θα φιλοξενήσει ομάδες χορού από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και από χώρες του εξωτερικού που επιλέχθηκαν κατόπιν αξιολόγησης από ομάδα έγκριτων καλλιτεχνών και επιστημόνων. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και μέσω live streaming (ζωντανά) από το διαδικτυακό τόπο της ομάδας www.dryadesenplo.gr.
Η ομάδα του μοντέρνου – δημιουργικού χορού του Κδαπ – Μεα είναι μια σχετικά νεοσύστατη ομάδα που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2016 και αριθμεί σχεδόν 1,5 χρόνο καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Είναι μια μεικτή, ερασιτεχνική ομάδα που συντονίζεται από την χοροδιδάσκαλο Δάκου Μαρτίνα. Το μάθημα του χορού στοχεύει στην ψυχική και πνευματική ανάταση μέσω της κίνησης και της μουσικής και ταυτόχρονα βοηθάει τα παιδιά να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και να εξελίξουν τις κινητικές τους δεξιότητες. Ο χορός είναι στην ουσία το μέσο έκφρασης που διαχειρίζεται τη διαφορετικότητα με εργαλείο το σώμα.
Το Κδαπ-Μεα Πολίχνης λειτουργεί υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ‘’ΙΡΙΣ’’ του Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης. Εξυπηρετεί παιδιά, εφήβους και ενήλικες με νοητική ανεπάρκεια, κινητικά προβλήματα, προβλήματα λόγου, διαταραχές αυτιστικού φάσματος, εγκεφαλική παράλυση, σύνδρομο Down και λοιπά σύνδρομα. Η δομή λειτουργεί σε δυο βάρδιες με δυνατότητα εως και 50 άτομα και στελεχώνεται από φυσικοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγο, λογοθεραπεύτρια, εργοθεραπεύτρια, μουσικούς, χοροδιδασκάλους, γυμναστές ειδικής φυσικής αγωγής, θεατρολόγο, κοινωνικούς φροντιστές και βοηθητικό προσωπικό.
Βασικός σκοπός του κέντρου είναι η ψυχαγωγία και η δημιουργική απασχόληση των ωφελουμένων καθώς και η κοινωνικοποίηση τους. Επιπλέον μέσα από τις δραστηριότητες του κέντρου προωθείται η ομαδικότητα, η συνεργασία και η ανάπτυξη δεξιοτήτων καθημερινής ζωής. Ακόμη η λειτουργία του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ διευκολύνει τους γονείς των ωφελουμένων να προωθηθούν στην αγορά εργασίας, βελτιώνοντας συνολικά την ποιότητα ζωής της οικογένειας.

Μπορείτε να κατεβάσετε το δελτίο τύπου κάνοντας κλικ εδώ.