ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης και ΚΔΑΠ Σταυρούπολης στη
2η Διεθνή Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ και Μεικτών Ομάδων Χορού
(2ndInternationalDanceFestivalDisability)

Καρδίτσα 16,17,18,19  Μαΐου 2019

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π-Μ.Ε.Α Πολίχνης) και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Σταυρούπολης (ΚΔΑΠ Σταυρούπολης) του Δήμου Παύλου Μελά συμμετέχουν στη 2η Διεθνή  Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ και Μεικτών Ομάδων Χορού που θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα και το Μουζάκι στις 16,17,18 & 19 Μαΐου 2019. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Σχολή Χορού «Δρυάδες εν Πλω» και θα φιλοξενήσει ομάδες χορού από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και από χώρες του εξωτερικού που επιλέχθηκαν κατόπιν αξιολόγησης από ομάδα έγκριτων καλλιτεχνών και επιστημόνων. Στην περσινή 1η Διεθνή Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ και Μεικτών Ομάδων Χορού η ομάδα μας κατέκτησε μια θέση στην πρώτη τριάδα και γι’ αυτό οι χορευτές του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης έχουν ως έπαθλο τη δωρεάν συμμετοχή τους στη φετινή διοργάνωση. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και μέσω livestreaming(ζωντανά) από το διαδικτυακό τόπο της ομάδας www.dryadesenplo.gr.

Το μάθημα του μοντέρνου χορού και στα δυο ΚΔΑΠ διδάσκεται από τη χοροδιδάσκαλο Δάκου Μαρτίνα. Η ομάδα χορού του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό για 3η συνεχόμενη χρονιά και μέχρι στιγμής έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ενώ η ομάδα χορού του ΚΔΑΠ-Σταυρούπολης  συμμετέχει για πρώτη φορά στο εν λόγω φεστιβάλ.

Σκοπός της ομάδας  χορού είναι τα παιδιά να μάθουν την αξία της διαφορετικότητας και της συνεργασίας , να κοινωνικοποιηθούν, να μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους με το πρόσωπο και το σώμα τους αλλά και να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και να εξελίξουν τις κινητικές τους δεξιότητες διασκεδάζοντας. Ο χορός είναι στην ουσία το μέσο έκφρασης που διαχειρίζεται τη διαφορετικότητα με εργαλείο το σώμα.

Η ομάδα μας θα παρουσιάσει μια AlternativeFusionBollywood χορογραφία που φέρνει τους StreetDance ρυθμούς στα παλάτια της Ανατολής και κάνει και τις πριγκίπισσες να…. ”το κουνάνε” λίγο παραπάνω!!

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία και μη  (Κ.Δ.Α.Π-Μ.Ε.Α Πολίχνης-Κ.Δ.Α.Π. Σταυρούπολης) λειτουργούν υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ‘’ΙΡΙΣ’’ του δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης στην οποία πρόεδρος είναι ο κύριος Παντελής Αδαμούδης.

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πολίχνης εξυπηρετεί παιδιά, εφήβους και ενήλικες με οποιαδήποτε αναπηρία. Η δομή λειτουργεί σε δυο βάρδιες με δυνατότητα ως και 50 άτομα και στελεχώνεται από φυσικοθεραπευτή, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπεύτρια, εργοθεραπεύτρια, πληροφορικό, μουσικούς, χοροδιδασκάλους (παραδοσιακού και μοντέρνου χορού), γυμναστή ειδικής φυσικής αγωγής κοινωνικούς φροντιστές και βοηθητικό προσωπικό.

Το Κ.Δ.Α.Π Σταυρούπολης λειτουργεί σε δυο βάρδιες και εξυπηρετεί παιδιά 5 εως 12 ετών. Στελεχώνεται από νηπιαγωγούς,  θεατρολόγο ,μουσικούς, χοροδιδασκάλους (παραδοσιακού και μοντέρνου χορού), πληροφορικό, καθηγήτρια αγγλικών και βοηθητικό προσωπικό).

Σκοπός των ΚΔΑΠ  είναι η ψυχαγωγία και η δημιουργική απασχόληση των ωφελούμενων. Μέσα από τις δραστηριότητες προωθείται η ομαδικότητα, η συνεργασία και η ανάπτυξη δεξιοτήτων καθημερινής ζωής

2-idfd-flyer