Η ιστορία της σχολής χορού της ΔΗΚΕ «ΙΡΙΣ» ξεκίνησε το μακρινό 1995,

αντικείμενο της σχολής ήταν και είναι η μελέτη του χορού ως παραστατική τέχνη, χωρίς αυτό να αποκλείει την διασκέδαση για όσους/ες παρακολουθούν. Έτσι οι τρεις μεγάλοι τομείς του χορού: παραδοσιακός, κλασικό μπαλέτο και σύγχρονος εξακολουθούν να είναι η βάση για το πρόγραμμα «σπουδών».

Ένα μάθημα χορού έχει δύο στόχους ταυτόχρονα:

1.Αθλητικό χαρακτήρα: σώμα, ενδυνάμωση, διατάσεις, αντοχή, τεχνική κλπ

2.Προσέγγιση της τέχνης: ποιότητες στην κίνηση, μετακίνηση στο χώρο, ερμηνεία, αυτοσχεδιασμός, ιστορικά στοιχεία, μελέτη και κατανόηση έργων μπαλέτου ή σύγχρονου χορού, και πολλά άλλα.

Όλα αυτά που οφείλει μια σχολή χορού να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές της ακολουθώντας κάποια μέθοδο, χρησιμοποιώντας διάφορα συστήματα τεχνικής προκειμένου να δημιουργήσει ανθρώπους που κατανοούν και αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό.

Η ένταξη μαθητών/τριων σε τμήμα της σχολής είναι ανάλογη με την ηλικία και την εμπειρία τους μετά από δοκιμαστικό μάθημα.

Τα έξτρα τμήματα που προτείνουμε για  την χορευτική χρονιά 2022-23

Σύγχρονος Χορός για ενήλικες

Αυτό το μάθημα μπορεί να παρακολουθήσει κάθε άνθρωπος άνω των 18 ετών, εφόσον ο γιατρός του επιτρέπει να γυμνάζεται, δεν χρειάζεται να έχει προηγούμενη εμπειρία με τον χορό ή τον αθλητισμό.

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 19.30-21.00 με την κα. Αναστασία Τοπαλίδου διπλωματούχο Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του ΥΠΠΟ και περιλαμβάνει: ασκήσεις στο έδαφος ώστε να βρούμε το κέντρο του σώματος – να το ενδυναμώσουμε, να απομονώσουμε τα μέλη για πλήρη έλεγχο και τελικά να δουλέψουμε συνδυαστικά. Στη συνέχεια περνάμε στην όρθια θέση για να εξελίξουμε την κίνησή μας στο χώρο με μεταφορές βάρους και αλλαγές επιπέδων. Η μουσική που χρησιμοποιείται είναι επιλογή της καθηγήτριας και εξαρτάται από τις ποιότητες και την ταχύτητα του κάθε κινητικού συνδυασμού που θέλει να αποδώσει από Pop, Rock, Jazz, minimal έως κλασική και παραδοσιακή.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 19: 30-21.00

Παραδοσιακοί χοροί για παιδιά από 8 ετών 

Αυτό το μάθημα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν αγόρια και κορίτσια από 8 ετών.

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Παρασκευή 18.00-19.30 με την κα. Όλγα Πέλλα πτυχιούχο Φυσικής Αγωγής με κύρια ειδικότητα στους Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς.

Τα παιδιά θα διδαχθούν με μέθοδο και σύστημα ρυθμούς ,χορούς , τραγούδια , ήθη και έθιμα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Στόχος μας είναι η δημιουργία μίας ομάδας νέων που θα μας εκπροσωπεί σε εκδηλώσεις και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Lets Dance -Ένα μάθημα χορού για παιδιά,  αγόρια και κορίτσια από 9 ετών

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18.30-19.30 με την κα. Φωτεινή Μάντζιου διπλωματούχο Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του ΥΠΠΟ.

Τα παιδιά θα διδαχθούν με μέθοδο και σύστημα σε POP ρυθμούς  ανάλογες κινητικές φόρμες.  Στόχος είναι η ενδυνάμωση,   ευλυγισία και ο συντονισμός των μελών του σώματος. Η  δημιουργική συμμετοχή στην ομάδα  τονώνει τις σχέσεις αλληλεγγύης , βοηθάει στην συγκέντρωση, την ανάπτυξη  κοινωνικότητας και αυτοπεποίθησης.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 24  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Μπαλέτο ενηλίκων

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 19.30-21.00, ένα ολοκληρωμένο μάθημα μπαλέτου για ενήλικες , κατάλληλο γι ανθρώπους που είχαν μικρή ή ακόμα και καμία εμπειρία στο παρελθόν.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ