Σε όλες τις δράσεις λειτουργούν τμήματα για προσχολική ηλικία, παιδικά, εφήβων, ενηλίκων και καλύπτουν γεωγραφικά το δήμο. Το προσωπικό απαρτίζεται από καταρτισμένους καθηγητές, με εμπειρία και προσωπικό καλλιτεχνικό έργο και ενδυναμώνεται με θεσμικές αλλά και επιμέρους εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται εντός και εκτός του χώρου υλοποίησης των προγραμμάτων.

Για τις ανωτέρω δραστηριότητες προβλέπεται ή απασχόληση περίπου 60 δασκάλων – καλλιτεχνών.

Η αισθητική καλλιέργεια οδηγεί τον άνθρωπο στην ηθική και πνευματική άνοδο. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στη στήριξη, προβολή και προώθηση της πολιτιστικής παραγωγής, αφού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του Πολιτισμού μας. Στόχος και προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία πολιτιστικής παραγωγής, έτσι ώστε να μπορούμε ακολούθως να την προβάλλουμε στα όρια του Δήμου μας και όχι μόνο.

Επιδίωξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης, στο πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου Παύλου Μελά είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση αφενός, των ήδη υπαρχόντων πολιτιστικών θεσμών όπως το φεστιβάλ «ΑΝΑΚΑΤΑ», η συμμετοχή στην Biennale Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου, οι παραστάσεις χορού, τα θεατρικά και εικαστικά δρώμενα που έχουν καθιερωθεί και αφετέρου η δημιουργία νέων ισχυρών θεσμών, ικανών να δώσουν νέα προοπτική στη πολιτιστική αξία του Δήμου μας. Για το έτος 2016 προγραμματίζονται δύο 5θήμερα Φεστιβάλ – συνάντησης τμημάτων παραδοσιακών χορών που προέρχονται από κοινωφελείς επιχειρήσεις δήμων ή συλλόγων από όλη την Ελλάδα «Σταυροδρόμι παράδοσης», 5ήμερη μουσική διοργάνωση με τίτλο «IRIS Music Festival», «Πικ-Νικ» Τέχνης, παραστάσεις της σχολής χορού, κοινή συναυλία των ωδείων Πολίχνης και Σταυρούπολης, παρουσίαση της Big Band “S”, Ρεσιτάλ Κλ. Κιθάρας και πλήθος σεμιναρίων masterclass για μουσικά όργανα σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κέρκυρας – Τμήμα μουσικών σπουδών, συναυλίες, διαλέξεις, σεμινάρια και τέλος εκθέσεις ζωγραφικής – κεραμικής – Fusing όλων των ηλικιών.

Η ιστορική πορεία του τόπου μας και η πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελούν γονιμοποιά στοιχεία για δημιουργική και δυναμική παρουσία στο σύγχρονο πολιτιστικό σκηνικό, τα οποία οφείλουμε να αναδείξουμε και να διαφυλάξουμε, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις για τη μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη της σύγχρονης πολιτιστικής μας δημιουργίας.

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

1  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)

2 ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΕΥΑ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ)

3 ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

4 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

5 ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

6 ΚΑΠΑΓΕΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

7 ΔΕΡΜΕΝΤΖΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

8 ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

9 ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΙΩΣΗΦ

10 ΚΟΠΡΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

11 ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΑΦΕΝΤΡΑ (Εκπρόσωπος εργαζομένων «‘ΙΡΙΣ»)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1 ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ

2 ΤΣΟΚΑΚΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

3 ΠΑΠΑΓΕΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

4 ΤΕΛΛΙΑΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

5 ΠΕΡΕΖ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

6 ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

7 ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

8 ΕΚΜΕΚΤΣΟΓΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

9 ΧΑΤΖΗΚΑΠΛΑΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΩ

10 ΛΑΛΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

11 ΔΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΦΩΤΕΙΝΗ