Το εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Πληροφορικής και Πολυμέσων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παύλου Μελά “ΙΡΙΣ”, ξεκινάει την λειτουργία τμημάτων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά ηλικίας από 6 έως 14 ετών. Τα τμήματα θα έχουν μέγιστη δυναμική δέκα μαθητών και ο διαχωρισμός τους θα γίνεται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, σε τμήματα μικρών (6-9 ετών) και εφήβων (9-14 ετών).

Ο χώρος μας παρέχει στους μαθητές μας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την κατάλληλη διδασκαλία των μαθημάτων, η οποία πραγματοποιείται απ’ το έμπειρο και πλήρως καταρτισμένο προσωπικό μας.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΜΙΚΡΩΝ

  • Bee-Bot
  • SPIKE essential
  • WeDo 2.0

ΤΜΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ

  • Mindstorms EV3

(Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο παρακάτω τηλέφωνο ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στο τέλος της σελίδας)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μεγάλη εξέλιξη της χρήσης της ρομποτικής στην εκπαίδευση, η οποία έχει γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό με τον όρο Εκπαιδευτική Ρομποτική. Τα παιδιά από την ηλικία των 6 ετών, μπορούν να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής συναρμολογώντας με την βοήθεια ενός εκπαιδευτή, κατασκευές τις οποίες στη συνέχεια με κατάλληλο προγραμματισμό (οπτικός προγραμματισμός) μπορούν να τις δώσουν κίνηση και να εκτελέσουν διάφορες αποστολές. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά παίζοντας (παιγνιώδης μάθηση) αρχίζουν να κατανοούν βασικές έννοιες της επιστήμης (Science), της τεχνολογίας (Technology), της μηχανικής (Engineering), της τέχνης (Art), και των μαθηματικών (Mathematics), δηλαδή όλων των όρων που απαρτίζουν το STEAM.

ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Τα παιδιά μέσω τις Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκτούν αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση (επίτευξη στόχων), ορθολογική σκέψη (συναρμολόγηση, προγραμματισμός, δοκιμή, αξιολόγηση), δημιουργικότητα και φαντασία, δεξιότητες επικοινωνίας (συνεργασία στην ομάδα), αντίληψη και παρατηρητικότητα (εύρεση και διαχείριση σφάλματος) καθώς και καινοτόμο ερευνητικό πνεύμα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

[φωτογραφικό υλικό: https://education.lego.com/]


  • Διεύθυνση: Λαγκαδά 293 Σταυρούπολη, ΤΚ 56430
  • Τηλέφωνο: 2310662944 – 2310642405
  • Ωράριο επικοινωνίας:09:00-13:00
  • Email: ergastiripliroforikis@irispm.gr
  • Χάρτης

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή στα μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής